
Bale, Cimnastik, Zumba
Dans etmek her yaşta insanın deneyimleyebileceği bir etkinliktir. Dans, sanatsal ve kültürel bir etkinlik olmasının yanında, kişiyi ruhsal ve zihinsel olarak da olumlu yönde etkilemektedir. Öncelikle dans aktivitesi kişisel gelişimimizi de desteklemektedir.
Dans Eğitiminin Çocuk Üzerindeki Faydaları
- Dansın en önemli yararlarından birisi, bedende fiziksel olarak olumlu yönde yaptığı katkılardır. Dans eğitimi alan öğrencinin bedeni daha esnek, daha güçlü, daha zariftir. Dans egzersizlerinin daima kasları uzatarak yapılması, kas-iskelet yapısı ve vücut çizgilerinin daha güçlü, zarif ve ince olmasını sağlar.
- Dans eğitimi alan bir öğrenci günlük hayatında doğru ve sağlıklı beslenmeyi öğrenir. Böylece çağımızın önemli bir sorunu olan aşırı kilolu beden yapısından ve yanlış beslenme şeklinden uzaklaşır.
- Dans eğitimi, duruş (posture) bozukluklarının düzeltilmesinde de önemli katkı sağlar. Dans egzersizleri taban düşüklüğü (düz tabanlık), içe basma, bacak defosmasyonu ve belirti orandaki omurga eğriliklerinin tedavi ve iyileşmesinde önemli faydalar sağlamaktadır.
- Grup olarak ve bieysel olarak hareket etmeyi ve sorumluluk almayı da pekiştirir.
- Dansın, bir sahne formu olmasından dolayı soyut düşünmeyi, mekanda yön bulmayı da geliştirmektedir. Hareketlerin tekrarı üzerine kurulan yapısından dolayı, aynı zamanda hafıza ve konsantrasyonu da olumlu yönde etkilemektedir.
- Dans eğitimi çocuğa belli bir oranda sorumluluk yükelemektedir ve çocuğun kendi kendine yetme becerisini kazanmasına yardımcı olmaktadır. Öğrenci aldığı eğitim ile iç disiplinini de sağlar.
- Dans eğitimi ile öğrenciler çevrelerini ve dünyayı yorumlamayı, soru sormayı, sorgulamayı ve muhakeme kurmayı öğrenmektedir. Bale ve dans öğrencinin entellektüel olarak da donanmasını ve etrafından ayrışmasını sağlar.
- Uzun yıllara yayılan bale ve dans eğitimi sonucunda öğrenciler mutlu oldukları ve severek yaptıkları bir sosyal aktivitenin yanında iyi birer sanatçı adayı ve en önemlisi iyi bir insan yolunda büyük bir yol kat etmektedir.